Islamitische Scholengemeenschap Ibn Ghaldoun op bezoek in Pendrecht

‘Goedenavond, ik heet Ingrid Harper en ben bezig met een project op mijn school. Ter afsluiting van het project willen wij a.s. dinsdag met ongeveer 5 leerlingen de universiteit bezoeken. Zodat zij weten dat het er is en wat daar gebeurt. Helaas kan ik geen telefoonnummer vinden om te bellen voor een afspraak. Daarom een verzoek of jullie contact met mij kunnen opnemen.’

Ingrid is de mevrouw met zonnenbril op de bovenste foto. Zij is vakdocente op de Ibn Ghaldoun school in Zuidwijk.

Zij deed haar telefoonnummer in de reactiemail. En de afspraak was snel gemaakt.
Met iets meer dan 5 leerlingen van de Islamitische Scholengemeenschap Ibn Ghaldoun kwam Ingrid met hun docent Yousef Darkaoui dinsdag naar het Pendrecht Theater.
Daar deden Cees Bavius en Marienke van Terheijden uit de doeken wat het Pendrecht Theater doet en dat er op dit moment een stuk speelt dat ‘Geheimschrift’ heet.
De leerlingen van het college kregen van Marienke uitleg waar het woord drama vandaan komt en wat het betekent.
Volgens haar betekent het gewoon handeling en heeft niet direct iets met een dramatische gebeurtenis te maken. Het is van oorsprong een Grieks woord.
De afspraak werd gemaakt om nog een keer terug te komen. Iets meer tijd uit te trekken, zodat er ook een stuk uit het Pendrecht Theater gespeeld kan worden. En wie weet gaan er leerlingen van het Ibn Ghaldoun college meespelen in het Pendrecht Theater.

Na het Theater kregen de leerlingen uitleg over de Pendrecht Universiteit. Ingrid Harper wilde graag naar het gebouw waarin die universiteit gevestigd was. Daar moesten Bien Hofman en Rieks Westrik haar in teleurstellen. De Pendrecht Universiteit is geen gebouw, maar meer de bewoners van de hele wijk. Hun kennis wordt in de Pendrecht Universiteit op ‘tafel’ gelegd door professoren en de studenten zijn de politici, ambtenaren of medewerkers van instellingen.

Een onderwerp wat ook ter sprake kwam was de maatschappelijke stage. De leerlingen van de Ibn Ghaldoun moeten zo’n vorm van stage gaan doen. Mooi is dat het Pendrecht Theater een stuk heeft dat zo heet.
Bij Vitaal Pendrecht doen al veel leerlingen van de Maarten Lutherschool werk als stagiaire.

Wie weet zijn er meer mogelijkheden.

Het zal dus waarschijnlijk niet blijven bij deze éne ontmoeting.