Jan de Bruin tekent brief aan voorzitter Goverde

Buurt Bestuurt is een systeem van werken van bewoners en professionals om samen de zaken die in de wijk spelen aan te pakken. Samen de overlast te lijf gaan werkt immers beter, dan wanneer de één niet van de ander weet waar ie mee bezig is.
In een deel van de wijk is al begonnen met Buurt Bestuurt, maar als je het bij een klein deel van de wijk laat, werkt het minder goed dan wanneer je zorgt dat ook ergernissen een straatje verderop aangepakt worden. En zeg nou zelf, de buurtgrenzen in Pendrecht zijn niet zo duidelijk te trekken, toch?

Goverde liet weten dat hijzelf en ook het gemeentebestuur en de deelaard graag willen dat Buurt Bestuurt ruim wordt ingevoerd, maar hij hoort daarover nauwelijks iets vanuit de bewoners in de wijken.

Nou daar gaan we dan wat aan doen is de gedachte.

De ondertekening van de brief is in volle gang. Op de foto is Jan de Bruin zijn handtekening aan het zetten. Jan heeft een training van het milieucentrum gevolgd en is inmiddels een milieucoach met een certificaat. Hij noemt zichzelf liever milieuapostel en houdt ook toespraken in die rol. Preekjes noemt hij ze zelf. Vergaderen is niet zijn ding, maar een goed voorbeeld geven wel.

De uitspraak op het A3tje op het prikbord bij Vitaal Pendrecht is van hem:

spaar ons milieu
– ” – JEZELF

Hij gaat zelfs zover dat ie de tweede keer het woord spaar uitspaart door er aanhalingstekens voor te zetten.

Jan gaat ook de wijk rond met zijn fiets en een karretje erachter en ruimt bijvoorbeeld bij sneeuw het plein, zodat er paden ontstaan. Maar let ook goed op waar de verschillende containers van de roteb in de buurt staan en hoe dat beter zou kunnen. Hij brengt ook foto’s bij de post van roteb om de werkers daar te laten zien hoe de bewoners hun inspanningen op prijs stellen.

Met Buurt Bestuurt wordt iemand als Jan geen éénling maar wordt Jan door meerdere bewoners en professionals herkend en hebben de inspanningen over en weer dubbel zoveel effect.

Buurt Bestuurt wordt via YouTube in verschillende filmpjes uit de doeken gedaan. In bijgaand filmpje is initiatiefnemer Hans Hoekman te zien bij een markt in Oud Mathenesse.