Jeu de Boules als vervanging voor de soos

Vanwege de verbouwing in restaurant Zuiderkroon kan de soos op 14 en 21 augustus niet doorgaan en als vervanging is er Jeu de Boules op de baan bij de Tiengemetenflat.
De ingang van restaurant Zuiderkroon wordt verbouwd (zie dit bericht) en daardoor kan de wekelijkse soos op dinsdagmiddag twee keer niet doorgaan. Als alternatief is er dan Jeu de Boules.

Vlak bij de Zuiderkroon, pal achter de Tiengemetenflat, is een Jeu de Boulesbaan. Die baan was geknipt voor de activiteit, ware het niet dat de weinig gebruikte baan vol onkruid stond. Met de gemeente was geregeld dat de baan schoongemaakt zou worden maar om één of andere reden was dat niet gebeurd, activiteitenbegeleidster Els Meijer van Aafje hanteerde ‘s morgens noodgedwongen zelf hark en schoffel om de baan schoon te maken.

Het was erg warm maar de wind achter de flat zorgde voor verkoeling. Er waren 8 deelnemers maar ook buurtbewoners die kwamen kijken wat de sfeer alleen maar verhoogde. Ondanks de temperatuur werd er enthousiast gespeeld, pas om half 5 (een half uur na de geplande eindtijd) werden de ballen opgeborgen.

Op dinsdag 21 augustus is er nog een keer Jeu de Boules en wie mee wil doen kan zich aanmelden in restaurant Zuiderkroon. De kosten bedragen € 2,- per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Het is van 14.00 tot 16.00 uur en het verzamelpunt is restaurant Zuiderkroon.