Johan van Peer zwaait af bij RET

Op de foto Johan van Peer op zijn tram en bezig aan zijn laatste rit naar de remise Hilledijk.

Daar vond de afscheidsreceptie plaats. De collega van hem, die na het vertrek van Johan, de oudste is, zong hem een lied toe. De hele zaal viel in en vrouw Joke nam resoluut de hand van haar man. Ook zij was blij dat Johan’s werk erop zit.
Hij zal niet achter de geraniums gaan zitten. Hij danst veel, kent alle dansen en heeft heel wat dansprijzen in de kast staan. De leden van de dansgroep waren trouwens ook in de tram, die hij voor de allerlaatste keer naar de remise reed. Bovendien is hij voorzitter van de werkgroep Zierikzeebuurt. Hij zal veel van zijn tijd gaan stoppen in die werkgroep en in het opknappen van zijn buurt en zijn wijk, respektievelijk de Zierikzeebuurt en Pendrecht. Hij heeft daar al heel veel voor gedaan, maar krijgt nu nog wat extra tijd.
En zo op de recptie te horen, zal het contact met collega’s er ook wel blijven, want die wensten hem naast veel gezondheid en genieten van je pensioen, vaak een welgemeend “tot ziens” toe. Het was voor hen een sympatieke collega, die er naar de remise reed. De tram was hartstikke nieuw, dus die zal na deze rit wel weer gewoon dienst gedaan hebben. En zijn collega’s zijn Johan ook vast niet echt kwijt.
Bij sommige jongere bestuurders klonk er ook een beetje jaloezie door. Zij zijn bang dat ze met het huidige kabinetsbeleid niet net als Johan met FLO (functioneel leeftijdsontslag) kunnen. Zij groepschef denkt dat ie tot zijn 68 jaar door zal moeten werken.
Vitaal Pendrecht zal er goede zaken mee doen, want krijgt met de vrije tijd van Johan wat extra steun in de rug.