Jos Demarest een bijzondere ‘starter’ vanuit Brugge

Margo van Dijk van het Karel de Stoute Tour organisatiecomité had gebeld met burgemeester Patrick Moenaert van Brugge, die vond het een geweldig idee, maar kon helaas niet zelf bij het vertrek aanwezig zijn.

Hij regelde dat één van de schepenen van de stad, Jos Demarest, hem verving. Geen slechte keus. Demarest is schepen van openbare werken en wegen en houdt van fietsen.

Hij kwam op een speciale fiets, die hij gebruikt voor de verkiezingscampagne. Op 14 oktober zij er gemeenteraadsverkiezingen in Vlaanderen en hij sprokkelt stemmen bij elkaar met campagne-fietsen.

Jos is een ‘dwarse’ Bruggenaar, die niet over zich laat lopen en staat dus in een goede traditie. Een waardig opvolger van Karel de Stoute.

Dat komt hem ook op tegenstanders te staan, want afgelopen weekend verscheen in de Vlaamse pers het bericht dat één van zijn campagne-fietsen gestolen was en een andere flinke beschadigingen had opgelopen.

Maar Jos Demarest is zo’n man, die zich daardoor niet uit het veld laat slaan en doorgaat. We gaan ervoor staat er op zijn oranje rijwiel.