Jubileum en nieuwe naam voor Scouting Margrietengroep

Scouting Margrietengroep bestaat 70 jaar en heeft een nieuwe naam gekregen: Scouting Charlois Rotterdam. Oorspronkelijk was het een meisjesgroep, maar omdat inmiddels zowel meisjes als jongens aan scouting deelnemen besloot men de naam te wijzigen.

De scoutinggroep aan de Korperweg 6, naast Sonneburgh, vierde afgelopen zaterdag 22 februari het jubileum met een groot feest. Er was een receptie voor de leden en hun ouders en de kinderen lieten zien wat ze de afgelopen tijd allemaal geleerd hebben.

Geschiedenis
De Margrietengroep werd opgericht in 1946 als een groep van het Nederlands Padvindsters Gilde. In de jaren tachtig besloot de groep gemengd verder te gaan met zowel meisjes als jongens. In het begin kwamen de leden samen op een zolderkamer in de Frans Bekkerstraat. Na verschillende andere locaties belandde men aan de Korperweg.

In 2001 fuseerde de Margrietengroep met de Jan Stavastgroep. Die laatste groep kwam voort uit een fusie in 1972 tussen de Karel de Stoutegroep en de Carnissegroep.

De Karel de Stoutegroep ontstond in 1925 als de Charloise Wandelclub en sloot zich in 1933 aan bij de Nederlandse Padvindersvereniging als een christelijke groep. Na de oorlog kwam men samen in de Groenveld schuilkelders voor het Zuiderziekenhuis, later in de centrale werkplaats van de RTM aan de Kromme Zandweg en vervolgens aan de Dorpslaan.

De Carnissegroep is oorspronkelijk een wijkvereniging bestaande uit jongens en meisjes van de Nederlandse Hervormde Gemeente. Plaatsen van samenkomst waren het Carnissehuis, de Roerdomplaan, de Dorpsweg en de Ilpenstein.

Ook meedoen?
Wie graag eens wil kennismaken, kan op zaterdagmiddag langskomen. Tussen 12.30-14.00 uur zijn kinderen van 5-7 jaar welkom, en tussen 15.00-17.00 uur de kinderen van 7-15 jaar.

Bron foto: Facebookpagina van Scouting Charlois Rotterdam