Kapsalon Kinderhaar heeft de deuren geopend

Martine van Leeuwen heeft een kappersdiploma en wilde daar iets mee doen. Zij kwam op het idee om een kinderkapsalon te openen maar het duurde twee jaar voordat ze het pand kon betrekken dat ze voor ogen had. De kiosk aan de Zijpe was geknipt voor haar plan en op 1 oktober kreeg zij de sleutel. Na een maand van klussen ging op 5 november de deur open en konden de eerste kinderen plaats nemen op de kappersstoel.
Op de openingsdag kwamen veel mensen langs om de zaak te bekijken en Martine veel succes toe te wensen. Tussendoor knipte ze kinderen en de eerste dag was voorspoedig verlopen.

Martine, die op een steenworp afstand van haar kapsalon woont, heeft veel publiciteit aan haar zaak gegeven. Ze heeft geflyerd in de wijk en daarnaast schreef ze kranten aan met het verzoek om een stukje over de kapsalon te schrijven. Zo kwam ze in contact met Mario Bosch die behalve dagburgemeester immers ook redactielid van In de Kijkerd is.

De dagburgemeester bezocht de nieuwe salon tijdens zijn zaterdagse wijkronde, een dag na de opening. Het doel van zijn bezoek was een interview met Martine om een stukje voor de eerstvolgende In de Kijkerd te schrijven. Op het moment dat de Pendrechtse burgervader de kiosk binnenstapte waren er net even geen klanten zodat Martine wat kon vertellen over de kapsalon. Gelukkig kon er later een actiefoto gemaakt worden toen Andjelina Odobasic op de rode kappersstoel zat.

De inrichting van de kapsalon is helemaal gericht op kinderen. Tijdens het knippen kunnen ze naar de televisie kijken en wie voor het eerst wordt geknipt krijgt na afloop een echt knipdiploma. Voor wachtende kinderen ligt er speelgoed klaar en meegekomen ouders krijgen een kopje koffie of thee.

Kapsalon Kinderhaar is gevestigd aan de Zijpe 11, de kiosk pal naast het Vrouwenhuis. Martine werkt alleen op afspraak, het telefoonnummer van de salon is (010) 4803535 maar je kunt ook tijdens de openingstijden langskomen om een afspraak te maken. De kapsalon is open op woensdag (09.00 – 17.30 uur), vrijdag (09.00 – 17.30 uur) en zaterdag (09.00 – 14.30 uur).

Kijk op www.kapsalonkinderhaar.nl voor meer informatie.

Met de opening van de kinderkapsalon keert er indirect een stukje historie terug op de Zijpe: herenkapper H. Lubbers (“voor een modern geknipt model”) zat jarenlang op nummer 5 waar nu een tandartspraktijk is gevestigd.