kerstmarkt had succes

Ze zagen blauw van de kou, die zeeverkenners, maar ze kunnen tegen een stootje. Joke van Oort was zeer tevreden over de belangstelling voor de kerststukjes van de zeeverkenners. Deze club pakte overigens goed uit. Zij haalden de kerstverlichting van vorig jaar uit de knoop en hielpen ook met de show op de vijver. Ze voeren met 2 kano’s rond en staken de fakkels aan.
Door de wind ging een ander onderdeel van die show een beetje de mist in. Het was de bedoeling om met drijfkaarsjes de hele vijver te verlichten en het duister ook daar te verjagen. Mevrouw Kharag, die hindi-lessen geeft in de Middelburgt en ieder jaar met haar groep Holy Phakwa viert, gaf een toelichting op de hindoe-feesten, zoals die op de Ganges plaatsvinden.
Een les is dat drijfkaarsjes te windgevoelig zijn en er net als in India echte vuurpotjes op plankjes moeten komen. Misschien een goed idee voor het Holy Phakwa feest in maart.
Voor de kerstboom stonden traytjes met gele narcisjes, die geheel belangeloos ter beschikking waren gesteld door een tuincentrum en uitgedeeld werden aan de verschillende deelnemers aan het programma.