Kindercollege had niet alleen jonge professors

Stuk voor stuk gingen de kinderen aan tafel met Bien Hofman, de projectleider van de Pendrecht Universiteit. Zij liet hen de voorstellen zien en vroeg hen ook of ze mee wilden doen om het speelterrein netjes te houden en er op wilden letten dat het geen zootje zou worden.

De resultaten daarvan komen nog terug op deze site.

Alle 18 professors werden door Raziye Akilli op de foto gezet. Voor die foto kregen ze een heus professorhoofddeksel op.
Raziye vroeg al en tijd geleden geld uit het participatiefonds, inmiddels Charlois in Actie, aan voor speelgelegenheid in de buurt en van het een kwam het ander.
Zij hoopt dat er binnen een jaar voorzieningen voor de kinderen gerealiseerd kunnen worden.

Er werd ook een waslijn van voorstellen gemaakt met de kinderwerkers van de Charlois’ Welzijn. Niet alleen door de kinderen trouwens. Riet van Bebber plakte en tekende mee. Zij vindt de speelplekken een goed plan. Sommige buren denken daar heel anders over. Die denken dat er veel ellende van komt.

Misschien wordt het wel een hangplek voor de oudere jeugd. En gaan die er allerlei rottigheid uithalen. Het laatste woord is er vast nog niet over gezegd.

Maar voor de kinderen kan het allemaal al niet meer stuk. Zij kunnen niet wachten tot alles er staat. Dat gaat toch nog wel even duren. De toestellen moeten nog besteld worden en dan moet er nog tijd ingepland worden om alles aan te leggen.

Dat wordt dus begin volgend jaar.

En levert het rottigheid op, dan is het zo weer weg.
Maar dat zal vast loslopen, want de mensen in de buurt houden alles piekfijn in de gaten. Er is al een buurvrouw, die stelten in de schuur heeft staan en ze uitleent aan wie ermee oefenen wil.