Kinderraad benoemt ambassadeur

“Meneer De Baan, wilt u alstublieft ambassadeur worden van Kindercampus Pendrecht en er samen met ons voor zorgen dat Pendrecht een plek is waar kinderen graag opgroeien en blijven?” zo luidde de vraag van elf kinderen eind vorig jaar. 10 januari 2011 werd de afspraak gemaakt en een covenant ondertekend.
In de bijlage van de deelgemente Charlois in De Echo van 12 janauri 2011 staat het volgende artikel met bijgaande foto.

De Kindercampus had in Leonard Geluk een beschermheer, maar die wethouder is al even weg. Michel de Baan wilde graag ambassadeur worden van de Kindercampus Pendrecht.

“Meneer De Baan, wilt u alstublieft ambassadeur worden van Kindercampus Pendrecht en er samen met ons voor zorgen dat Pendrecht een plek is waar kinderen graag opgroeien en blijven?” zo luidde de vraag van elf kinderen eind vorig jaar.

Zij zijn lid van de kinderraad van de Kindercampus Pendrecht en schreven de portefeuillehouder een brief. De Baan twijfelde geen moment, en daarom benoemden de kinderen hem maandag 10 januari officieel tot ambassadeur.
De kinderraad behartigt de belangen van kinderen in de
Kindercampus. Ze bestaat uit leerlingen van de basisscholen
in Pendrecht. De Kindercampus zorgt er voor dat de kinderen in Pendrecht hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.
De partners binnen de Kindercampus creëren met elkaar een kindvriendelijke en veilige omgeving.
De ambassadeur behartigt de belangen van de Kindercampus bij deelgemeente en gemeente.

Maandag ondertekende portefeuillehouder De Baan met partners het Convenant Kindercampus Pendrecht. De partners zijn basisscholen De Hoeksteen, De Koppeling, Over de Slinge en de Beatrixschool, Catalpa, Stichting Charlois Welzijn, Kinder Service Hotels, Woonstad Rotterdam en
Thuis Op Straat. In het convenant bevestigen de partijen de onderlinge samenwerking en maken zij afspraken over de voortgang van deze samenwerking en de diverse verantwoordelijkheden die zij afzonderlijk hebben.