Kook-club met mes & vork in de Middelburgt

Vanaf donderdag 25 oktober vinden er in de Middelburgt, Plein 1953 nummer 191, 8 kooklesavonden plaats op de 9e avond op 20 december is de uitreiking van een certificaat tijdens een zelfgemaakt kerstmenu. De Pendrecht Universiteit in optima forma, toch? Geweldig zo’n initiatief van de Middelburgt.
U leert op de cursus:
serveren,
voedsel bewaren (HACCP code genaamd),
diverse keukens en haar voeding waarderen,
budget koken, met een verkorte culinaire keuken en serveer technieken een feestmaal serveren,
restanten tot nieuw voedsel vervaardigen met een nieuwe context,
wat zijn kruiden en waarvoor dienen ze,
gebruiken wij wel het goede pannetje,
mes of ander keuken gereedschap,
waarom zijn goede ingrediënten belangrijk voor het welslagen van een goed maal, dat met liefde gekookt wordt,
hoe maak ik mijn voorgerecht,
hoe maak ik mijn tussengerecht,
hoe maak ik soep,
hoe maak ik mijn Antilliaanse stoba’s,
hoe versier ik de tafel,
hoe leer ik broodbakken,
patisserie (diverse gebaksoorten en desserts).

Het gebeurt allemaal in de Middelburgt. Iedere donderdagavond vanaf 25 oktober en van 17:30 tot 21:30 uur, daarna even schoonmaken denk aan de HACCP. De les begint met wat theorie, gevolgd door praktijk. Na het koken mag u smullen van uw eigen resultaat. Diverse documentatie wordt u bij inschrijving verleend. Ook is het mogelijk naarmate de cursus vordert bij advies van de docent door te stromen naar een vakopleiding. Aan het einde wacht u een certificaat. Er mag maar 1 avond verzuimd worden. Daarvan moet wel de theorie gevolgd worden en de praktijk is voor eigen verantwoordelijkheid.
Het certificaat wordt op 20 december op een feestelijk zelf vervaardigd kerstmenu uitgereikt.
De kosten zijn € 79,00 voor de gehele cursus en alle begeleiding, ingrediënten, maaltijden, drankjes, certificaat en feestelijke afsluiting zijn inclusief. Dit bedrag moet betaald worden bij de inschrijving. Eén derde van het totaal van 30 deelnemers heeft zich al ingeschreven, dus spoed is geboden.
De data: 25 oktober, 1 november, 8 november, 15 november, 22 november, 29 november, 6 december, 13 december en als klap op de vuurpijl 20 december.
De cursus kan voortgezet worden op meerdere locaties en kan voortleven. Zonder bericht niet verschijnen betekent ook dat u uitgesloten wordt van iedere nieuwe cursus. Reden moeten 24 uur vooraf aan de organisatie worden doorgegeven.

BON APPETIT

De Middelburgt, Plein 1953 nummer 191, tel 010 – 481 90 94