Korkos en de sloten

Hij bewaakt de speeltuin Neeltje Jans alsof het zijn kind is. Hij gaat graag zo af en toe nog eens terug naar Eritrea, maar voelt zich hier in Rotterdam helemaal op zijn gemak.

Alleen ……

Hoe zit dat nou met dat slot van dat hek van de speeltuin?

Sinterklaas is net binnen en hij wil dat die ouwe man uit Turkije zich veilig kan voelen. Het hek moet dus dicht.Het slot moet functioneren.

“Ga jij even naar Aslan en vragen of zij het slot kunnen maken. Ik heb al met een schroevendraaier geprobeerd. Maar het lukt me niet!” zei hij tegen Rieks Westrik. Die meteen in de auto sprong en naar de Meijenhage reed. Rieks heeft het niet zo op die Sinterklaas. Hij deed het vroeger al altijd al in zijn broek als ie die engerd met zijn staf en zijn boek en zo’n roomse gleufhoed op zag. Een kwaad geweten zal het geweest zijn.

Mevrouw Aslan was heel behulpzaam. Mijn man is even weg, maar komt vanmiddag nog langs.

Rieks terug naar Pendrecht en ziet op de kruising Slinge – Kerkwervesingel Bien Hofman en Korkos samen in de auto. Zij bleken ook naar Aslan te gaan en gingen vragen of ……..

Soms klaagt iedereen en meldt er niemand, maar het is ook een beetje overdreven om drie keer met dezelfde vraag naar een slotenmaker te gaan, toch?