Korrie Louwes bouwde de spanning langzaam op

De Burgerzaal op het Stadhuis zat vrijdag 10 december vol met vrijwilligers van diverse projecten uit de hele stad.

142 projecten dongen mee naar de Rotterdamse Vrijwilligersprijs 2010.
5 projecten kregen een aanmoedigingsprijs van € 500 en er waren 5 categoriewinnaars.
Zij kregen ieder een premie van € 750.

Uit één van hen zou de uiteindelijke winnaar moeten komen. De spanning werd in een twee uur durend programma opgevoerd naar het hoogste niveau.
Jandino Asporaat vermaakte de zaal uitstekend. Hij leerde hen op een speciale manier klappen en stampen tegelijk.

Maar toch … wie zou er met de prijs de zaal uitgaan.

Wethouder, Korrie Louwes deed er nog een schepje bovenop. Zij las ijzig traag de bevindingen van de jury voor en zei toen: “De Rotterdamse Vrijwilligersprijs 2010 gaat naar de Pendrecht Universiteit.” Wie had dat gedacht? Het is echt waar.

Kijk maar op het plaatje daar staan ze met een oorkonde voor de categorie ‘educatie en sociaal-culturele vorming’ en met de enige echte oorkonde voor de Rotterdamse Vrijwilligersprijs 2010. En die prijs levert de universiteit ook nog eens € 7.500 op.

Kijk nou gaan we praten.

En het leukste was dat de jury zei dat het enthousiasme waarmee Elly Pesik, Mario Bosch en Mimount Hammouche hun project hadden gepresenteerd de doorslag had gegeven.

Zij vinden de Pendrecht Universiteit een voorbeeld voor iedereen in de stad.

De groep die naar de Burgerzaal gekomen was kon het haast niet geloven, maar toch. Harry Kock, nachtburgemeester van Pendrecht had een stuk papier meegenomen. Afgesproken was dat hoe dan ook de Pendrecht Universiteit wat zou gaan zeggen over de Rotterdamse Vrijwilligersprijs en Harry had de rol van zegsman gekregen.

Hij vouwde zijn papiertje meteen maar op en improviseerde ter plekke. Het gaat zeker niet alleen om ons, maar er zit zoveel talent in de wijk en mede voor hen en voor de slechte naam die de wijk gekregen heeft, ben ik iedereen zeer dankbaar voor deze prijs.

En die gaat vast een goede bestemming krijgen.