Laat de winter maar komen, er is weer strooizout

Vanaf november heeft Roteb zeventig strooivoertuigen en een gelijk aantal medewerkers 24 uur per dag paraat staan om Rotterdam te wapenen tegen gladheid op de weg.
Laat de winter maar komen

Op de foto: de Rotterdamse wintervloot voor de Kuip

Vanaf november heeft Roteb zeventig strooivoertuigen en een gelijk aantal medewerkers 24 uur per dag paraat staan om Rotterdam te wapenen tegen gladheid op de weg.
De wintervloot van Roteb was donderdag, 10 november, neergestreken voor de Kuip, waarna wethouder Van Huffelen het startsein voor het winterseizoen heeft gegeven.

Wintervloot
Ondanks de warme temperaturen van begin november is Roteb er klaar voor om de wegen in Rotterdam én sneeuw- en ijsvrij houden én daarnaast met dezelfde mensen de stad schoon houden onder winterse omstandigheden.
Roteb heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het winterklaar krijgen van de voertuigen. Poepzuigers werden omgebouwd tot strooiwagens en vuilniswagens tot sneeuwschuivers en er ligt 9,5 miljoen kilo strooizout klaar.
Alle vaste medewerkers van de winterdienst en voertuigen die in de winter worden gebruikt zijn vandaag op de foto vereeuwigd.

Strooizout
Roteb werkt samen met de Rotterdammers aan gladheidbestrijding. In de week van 7 november ontvangen horeca en winkeliers daarom strooizout van Roteb waarmee ze de wegen naar hun eigen entree ijsvrij kunnen houden.
Nieuw dit jaar is dat ook scholen bevoorraad worden. Een omvangrijke operatie die de Roteb medewerkers langs circa 10.500 Rotterdamse adressen leidt. Iedere inwoner van de Maasstad kan maximaal twee zakken strooizout van 5 kilo krijgen. Deze zakken kunnen op 14 locaties in Rotterdam opgehaald worden. Deze zijn terug te vinden via de website van de roteb

Dit jaar houdt Roteb voor het eerst ook de Rotterdammers op de hoogte via haar twitteraccount @Roteb010.