Laatste februari-college Pendrecht Universiteit en afsluiting campagnemaand

Op 25 februari wordt de cyclus van de buurtcolleges afgerond met een wijkcollege van de Pendrecht Universiteit. Bien Hofman organiseerde in het kader van de campagne Pendrecht is Goed Bezig 4 buurtcolleges en het vijfde van donderdag 25 februari wordt een wijkcollege.
Plaats van handeling Servicepunt Pendrecht.
Pieter van der Meché van het Sociocratisch Centrum Nederland leidt de colleges. Bewoners zijn de professoren en professionals horen toe, maar worden ook geprikkeld om lessen te trekken uit wat er naar voren wordt gebracht.

In de Herkingenbuurt stond de verhouding tussen huurders (oude bewoners) en kopers (nieuwe bewoners) centraal en werden een aantal wijkthema’s opgesomd. Jan de Bruijn en Mimount Hammouche werden verkozen om de buurt te vertegenwoordigen op het wijkcollege van 25 februari.

In de Zierikzeebuurt stond de ‘Bruinissestraat Hotspot of Niet?’ centraal en werden Sofia Semedo en Rineke de Graaf uitgekozen om de buurt te vertegenwoordigen.

In de Ossenissebuurt stonden de Vereniging van Eigenaren en het meeverbeteren van de omgeving van De Tuin op het Zuiden centraal.

In de Tiengemetenbuurt stond de samenwerking tussen corporatie Vestia en haar huurders centraal en werden Ino Braam en Sjaan uitgekozen om de buurt te vertegenwoordigen.

Dat verkiezen van vertegenwoordigers gebeurde op een sociocratische manier. Bien Hofman wil met het organiseren van de colleges bewerkstelligen dat de wijk blijvend gaat werken met de sociocratische kringorganisatie methode.

Het laatste wijkcollege moet daarvoor de basis gaan leggen.

Het college is donderdag 25 februari en begint om 19:00 uur in het Servicepunt Pendrecht.