Lars Boom gooide roet in het eten

De reële start werd gegeven op de Dorpsweg niet ver van waar die weg over gaat in de Groene Kruisweg. De vlag van Christian Prudhomme was nog niet naar beneden of Lars Boom schoot als een pijl uit de boog weg. Maarten Wynants nam zijn wiel en Alan Pérez probeerde het tweetal in de halen. Alle camera-aandacht gericht op deze vroege vlucht. Dag! beelden van Tourgroet uit Pendrecht.

Er was niet lang over nagedacht. Het was makkelijk uitvoerbaar, dus zondagmorgen vroeg stond een groepje Tourliefhebbers uit Pendrecht op de Pendrechtseweg met een paar dozen tassen van de campagne Pendrecht is Goed Bezig.

Op het gras werd zorgvuldig de zin:

PENDRECHT GROET DE TOUR

neergelegd.

En nou maar wachten op de helikopter met de televisiecamera en hopen dat de regisseur achter de knoppen de beelden vanuit de helikopter selecteert en over de wereld zendt. 180 landen zitten voor de tv en kijken naar Rotterdam en als het lukt lezen ze: Pendrecht groet de TOUR! Nou ja lezen? Een heleboel zullen niet begrijpen wat er staat. Maar wat dan nog. Het idee alleen al!

En ook nog even gauw de twee banners met daarop de aankoniging van Pendrecht fietst zich FIT voor de Grand Depart erbij. Wie weet? Komen er beelden vanaf de motor op die plek voor de ogen van de regisseur en kiest ie voor de fraaie foto van kinderen op hun fietsje met helm op.

Waarom moest die Lars Boom nou zo nodig? Ja om dezelfde reden misschien wel. De Rabobank is vanaf de start tot aan 32 kilometer voor de finish in Brussel in beeld geweest.

En die groet met die Pendrecht is Goed Bezig, alleen via deze website.
Jammer.

Lars Boom, bedankt!