Leerlingen Over de Slinge gaan fietsend op schoolreis

Leerlingen van Over de Slinge gingen gisteren (maandag) op schoolreis naar Rhoon en stapten met zijn allen op de fiets.
De stad uit, het platteland op. Dat deden leerlingen van basisschool Over de Slinge, locatie Krabbendijkestraat, gisteren (maandag). Ze gingen op schoolreis naar De Buytenhof, een eeuwenoud gemengd boerenbedrijf aan de Rijsdijk in Rhoon. Hier zijn een zorgboerderij, boerderijwinkel, theeschenkerij, bloemenpluktuin en moestuin gevestigd. Er zijn fruit- en notengaarden, bonte hooilanden, weiden, akkers, wilde bloemen en kruiden, schapen, zoogkoeien en varkens.

De kinderen mochten zelf appels plukken waarvan ze vervolgens appelsap maakten. Er ging een wereld voor hen open. Ze komen weinig tot niet op het platteland en al helemaal niet op de fiets. Sommige kinderen hebben zelf niet eens een fiets. Daarom waren er fietsen geleend via Lekker Fit.

Het natuurlijke schoolreisje werd georganiseerd door De Stad Uit die gespecialiseerd is in schoolreisjes naar het platteland. Kinderen uit stenige wijken laten kennismaken met de natuur op het platteland, dat is hun missie. De kinderen van nu zijn 50% minder buiten dan twintig jaar geleden en hun speelruimte is met 90% afgenomen. Steeds meer kinderen kampen met overgewicht, ADHD, diabetes, angsten en depressies. De Stad Uit wil hen weer lekker laten spelen in de natuur.

OPEN Rotterdam was erbij en maakte een reportage.