Lekker Fit Week & Feyenoord Week op Over de Slinge

Over de Slinge is een Lekker Fit School! Op vrijdag 7 november hing er in de vlaggenmast op het Annemarie Commijsplein ineens een ontzettend grote Feyenoordvlag.

Vanuit het kantoortje van Vitaal Pendrecht in de Kinderfaculteit, voorheen de Bibliotheek Pendrecht, kon je als je onder de Spisula flats of Urban Villas op Plein 1953 door keek de vlag zien. Een dundoek dat stukken groter was dan de eigen vleg van de school.

Dat moest op de foto en het nieuws op Vitaal Pendrecht. Maar waar is de juiste persoon om zo’n foto te maken en waar is er een goeie camara?

Toen dat eenmaal voor elkaar was, was de vlag weg.

Toch even met de school bellen. Wat was er? Of was het een soort van zinsbegoocheling, een Fata Morgana. Feyenoord voetbalt ineens aardig en dan kun je dat soort dingen krijgen, toch?

Meneer Lenferink wist te vertellen dat het te maken had met de Lekker Fit Week en Feyenoord Week, die vielen samen en op verschillende scholen werd de voetbalclub samen met de campagne Lekker Fit School gepromoot.

Leuke school, nietwaar? Leuke scholen eigenlijk in Pendrecht, want die andere scholen; De Hoeksteen, De Koppeling en de Beatrix timmeren ook aan de weg.

Kijk maar eens naar het artikeltje over De Koppeling.