Lekker op mezelf, met altijd iemand om mij te helpen dichtbij

Lekker op mezelf, met altijd iemand om mij te helpen dichtbij’ was de titel van de folder van Aafje. Samen met Woonstad Rotterdam heeft de instelling voor thuiszorg, huizen en zorghotels 3 woontorens aan de Burghsluissingel.

Vrijdag 23 september hielden ze open huis en konden de verschillende woningtypen bekeken worden. Er zijn 4 typen en alle 4 te zien op de eerste verdieping van de eerste toren. Ook de ontmoetingsruimte was opengesteld en bij de ingang en op diverse andere plaatsten gaven mensen van Woonstad Rotterdam en Aafje informatie.

Een enorme aanloop van belangstellenden en allen bekeken de drie woontorens met ieder 27 woningen, bedoeld voor 55-plussers met veel bewondering. ‘Wat een grote woningen en wat mooi!’, klonk het alom. Maar natuurlijk was er ook kritiek. ‘Waarom had er in die grote douche geen rails gekund om het badgedeelte af te schermen van de rest. Oudere mensen spetteren enorm met water om zich heen’, zei één bezoeker, waarschijnlijk iemand met ervaring. En ook wat gaat dat allemaal kosten. Maar daar was wel degelijk informatie over. Alleen kun je bij zo’n bezichtiging natuurlijk niet even alles regelen.
Burghsluissingel 1 t/m 109 zijn bestemd voor klanten van Aafje en 113 t/m 125 D zijn voor klanten van Woonstad Rotterdam.
81 woningen, waarvan er dus vijf bezichtigd konden worden op vrijdag 23 september. De prijzen lopen van € 589,66 tot € 664,91 per maand en daar komen dan € 50 servicekosten bij. Nuon levert de verwarming via de restwarmte.

Er waren potentiële klanten, maar veel van de bezichtigers kwamen uit pure belangstelling. Bijvoorbeeld Sjannie en Abeba uit de Halsterenstraat. En ook veel bewoners uit de Zuiderkroon, de Tiengemetenflat, de Dinteloordstraat en de Sliedrechtflat. Die wilden natuurlijk graag weten hoe het er bij hun buren uit gaat zien.
Het uitzicht vanuit de woningen aan de singel is in ieder geval prachtig. Zo met die bomen en een echte singel.

Woonstad en Aafje kwamen handen tekort om de bezoekers te informeren. En trouwens ook de verhuizer was er. En …. de verhuiswagen stond al klaar.
Maar dat gaat toch nog even duren. Nog niet alles is helemaal klaar. Er moet nog flink wat schoongemaakt worden bijvoorbeeld.

Meer informatie?

Interesse voor een woning van Aafje en in bezit van een indicatie? Neem dan contact op met de zorglijn op 0900 8664 (€ 0,10 p.m.)
of kijk op de website van Aafje

Interesse in een woning van Woonstad Rotterdam? Neem dan contact op met Ron Tempel, medewerker Wonen, op 010 286 64 00.
U kunt ook kijken op de website van Woonstad Rotterdam