Leon gaat voor de echte Ramirez

Bij hem thuis was ie al druk bezig met de cd van José Carreras en hij liet zien hoe hij als deze beroemde Catalaan de hoge a uit volle borst kan zingen.

Onderweg in de auto liet hij opnieuw horen wat zingen is en vertelde en passant dat de abt van het Montserrat-klooster in Barcelona hem als tenor wilde in het koor van klooster. Zij vader stak daar een stokje voor. Van muziek kun je pas leven als je heel erg goed bent en veel geluk hebt.

Leon werd jurist.

Hij liet in de Open Hofkerk in Ommoord aan zo’n geluksvogel, Willem Blonk, horen wat hij kon.

Willem is kritisch. León moet werken aan het ritme met een metronoom. En bij de hoge a moet echt het dak eraf. Geen microfoon.

Ik ga 4 uur per dag oefenen!, zei Leon. Hij wil ook al heeft hij al 8 kruisjes en een bewogen leven achter de rug gaan voor een groot waagstuk.

Die cd van Carreras gaat de kast in en die cd met Mercedes Sosa, Argentijnse en enorm gevoelig voor het ritme in de mis van Ariel Ramírez wordt zijn voorbeeld.

Houd het nieuws op deze site in de gaten! Er komt iets bijzonders aan.

Willem Blonk heeft het in deze toptijd te druk om alles te kunnen overzien. Hij vroeg León alvast voor een optreden op 12 februari in de Ommoordse Open Hofkerk en dan komt de rest vanzelf.

Degenen die León en Willem bezig hoorden in de Ommoordse zusterkerk van de protestantse kerk aan de Middelharnisstraat zijn al onder de indruk.

‘Ga bij de kerstboom staan en zingen!’, zei één van hen. En een ander: ‘Ik wou dat ik zo zingen kon!’

Nieuwsgierig geworden?

Kijk dan eens naar volgend YouTube filmpje gemaakt van een uitvoering met de legendarische Argentijnze zangeres.