Leuk Internationaal Kinder Feest op Bouwspeeltuin Pendrecht 7

Er was barbecue, er waren artiesten voor een open podium en Reyhan Fartaj had materiaal van de roteb bij zich.

De kinderen werden in groepjes verdeeld en kregen een blauw of rood t-shirt aan. In groepen werden allerlei spelletjes gedaan. Wat te denken van zonder handen en zonder lepel yoghurt eten.

Op het podium kwamen een paar kanppe artiesten. En er werd sfeer gemaakt met Davul en Zurna, instrumenten, die niet weg te denken zijn bij een Turks feest.

Op de foto Sedanur Demirci. Nu niet als voorzitter van de kinderraad, maar in een volksdansact. Sedanur weet wat het is om een vergadering van kinderen te leiden, maar kan ook goed overweg met een feest uit haar eigen cultuur, de Turkse.

Op het feest werd verslag gedaan van de kinderdeelraadsvergadering en werd uit de doeken gedaan waar Internationaal Kinder Feest vandaan komt. 23 april 1920 richtte Kemal Mustafa Ataturk de moderne, democratische Turkse staat op. De Unesco nam zijn initiatief om die dag de kinderen de baas van Turkije te maken over. Over de hele wereld wordt dit feest gevierd. Woensdag 23 april gebeurde dit samen met de Bouwspeeltuin Pendrecht 7.

Wie weet zijn kinderen over een jaar of tien ook in Nederland de baas op 23 april. Briljantjes als Sedanur Demirci treden vast in het voetspoor van Nebahat Albayrak en geven kleur aan de Nederlandse democratie.