Leuke kunst in een superschone buurt

De billboards zijn van Kamiel Verschuren en Lauran Schijvens. De kunstenaars willen er met de boards en een super lang plankier over de sloopplek voor zorgen dat dit deel van de buurt aantrekkelijk blijft voor wandelaars. In Dresden hebben ze een soortgelijke “weg” door een slooplocatie aangelegd en de bewoners daar zijn zo trots op hun pad door de buurt dat men regelmatig de bezem pakt om het plankier schoon te vegen. Wie weet gaat men dat in de Herkingenbuurt ook doen. De roteb, de werf, stadstoezicht, de Nieuwe Unie, een bewoner en een medewerker van De Brug, medewerkers van de deelgemeente, TOS, jeugd uit de buurt en de bewonersgroep lieten zich van de goeie kant zien. Na afloop werd er gezegd: “Dat was een leuke actie. Dat moeten we zeker meer gaan doen”.
En passant werden er op de hoek van de Herkingenstraat en de Middelharnisstraat ook nog een begin gemaakt met een dennenbos door een paar kerstbomen met kluit te planten. Het hadden er meer kunnen zijn. Kort na de jaarwisseling hadden bewoners bomen neergelegd langs de Stellendamstraat bij een bord wat opriep mee te doen aan het aanleggen van een buurtdennenbos. Een beetje al te ijverige opruimploeg had de bomen opgeladen en afgevoerd.
‘s Avonds werd er trouwens voortgeborduurd op de ingeslagen weg. In de gemeenschappelijke ruimte van de Ostreaflat werd een nieuwe bewonerswerkgroep opgericht. De werkgroep wil zich inzetten voor de buurt en ervoor zorgen dat de Herkingenbuurt een eerste en een goede stap op weg wordt naar het nieuwe Pendrecht.