Levenspad op Boomfeestdag weer een stap verder

12 maart is het nationale Boomfeestdag. In Charlois werd daar ook op ruime schaal aandacht aan besteed.

De deelgemeente Charlois, nog even in functie, had de mensen, die een boom geadopteerd hadden langs het Levenspad uitgenodigd in de speeltuin Jeugdveld in de Veldenbuurt van Zuidwijk.

Een grote groep boomadopteerders kwam op de uitnodiging af.

Portefeuillehouder Alaattin Erdal sprak hen voor het clubhuis toe. Hij werd geflankeerd door zijn collega’s Ed Goverde en Theo Coskun. Ook Annie Ras, een rasecht Charlois-meisje, alhoewel ze nu in Hoogvliet woont, nam het woord. Zij had een gedicht gemaakt over Charlois en over het groen in de buurt.

Het gezelschap ging vervolgens naar de hoek van de Smitshoekseweg en het Havenspoorpad.

Daar onthulden Annie Ras en Alaattin Erdal de steen met het bord LEVENSPAD erop. Langs het pad zullen een hele reeks van die stenen met opschrift verschijnen. De opschriften zijn de teksten op de bordjes voor de bomen.Die worden met vier opschriften tegelijk ‘duurzaam’ vastgelegd voor de toekomst.

Het pad herbergt 275 wilgen en evenveel dierbare herinneringen van de adopteerders.

De portefeuillehouders hebben 12 maart de laatste boom van het Levenspad geplant precies achter de steen, die onthuld werd.

Charlois gaat hoe dan ook verder met het planten van bomen in het gebied Charlois. Er moet in totaal een 1000-tal bomen bijkomen.