Lift(en) metrostation Slinge buiten dienst

Vanwege werkzaamheden op metrostation Slinge zouden sinds gisteren de liften buiten gebruik zijn maar de praktijk blijkt anders te zijn.
Op de website van de RET staat bij Omleidingen het volgende vermeld: Door werkzaamheden op metrostation Slinge kunt u tot nader order geen gebruik maken van de lift, maak gebruik van de roltrap of trap. Van 06 december 2014 15:31 tot 09 januari 2015 18:00. Dagburgemeester Mario Bosch ging er ‘s middags kijken maar zag wat anders, in zijn weblog verwoordde hij het gisteren als volgt.

Op de RET-site wordt gemeld dat vanwege werkzaamheden op metrostation Slinge de reizigers tot nader order geen gebruik kunnen maken van de liften, dit zou zijn vanaf vandaag [6 december] tot en met 9 januari 2015. Toen ik ter plekke ging kijken bleek alleen de lift naar het perron richting Spijkenisse buiten dienst te zijn, de andere lift was nog gewoon in gebruik. Bij de met een rood-wit lint afgesloten lift (foto) staat nergens vermeld waarom de lift niet werkt is en tot wanneer. De RET geeft op haar website het advies om gebruik te maken van de roltrap of de vaste trap, voor een rolstoel- of scootmobielgebruiker is dat echter een schier onmogelijke opgave. Tip voor lift-afhankelijke reizigers richting Spijkenisse: reis naar Zuidplein en ga daar via de twee liften naar het perron richting Spijkenisse.