Lissitza won met twee gebroken ribben

Winnen met twee gebroken ribben

staat er op 21-10-2013 vanaf 17:00 te lezen op de website van TV Rijnmond het stukje geschreven door David Latumahina.

Beschrijft de wel heel bijzonder manier waarop de Pendrechtse zanger voor de vierde keer het Senioren Songfestival won:

‘Voor de vierde keer heeft de 80-jarige León Lissitza de vakjuryprijs van het Ouderen Songfestival gewonnen. Hij wist de jury zondag in Carré te overtuigen met het lied For Me Formidable van Charles Aznavour.

Een markant detail aan het optreden van León Lissitza: hij zong met twee gebroken ribben. “Ik viel op de weg er naartoe in de metro. Ze wilden een ambulance bellen, maar ik moest zingen.”

Uiteindelijk won Leon Lissitza alsnog de vakjuryprijs. De Internetprijs ging naar Titia Keizer. Het publiek in carré stemde op Luc Runderkamp, hij kreeg de Hans Martinusse Amsterdam Prijs naar huis.

León Lissitza won uiteindelijk een oorkonde. “Je wint natuurlijk voor de eer”, aldus Lissitza.’

In het bijgaande filmpje doet León verslag van wat hem in de metro overkwam. Hij liet zich er niet door uit het veld slaan en ging toch naar Carré om daar te zingen voor het publiek, dat naast voor de andere artiesten ook voor hem gekomen was.

Jesse Schreuder vertelt in het AD van dinsdag 22 oktober het verhaal van de val en de gebroken ribben van de zanger nog eens.

León zal woensdag in het college van de Pendrecht Universiteit in De Slinger nogmaals het winnende lied laten horen. Bewegen gaat lastig, maar zingen kan hij niet laten!

Het college van de Pendrecht Universiteit gaat over Bewegen/sport en gezondheid.

Met twee gebroken ribben winnen. Dat is DE SPIRIT.