Maar voordat de tuintjesactie begon ……

Een busje van Woonstad met tuingereedschap, bloempotten, groot en klein, aan alles is gedacht. Er stond zelfs een grasmaaiapparaat.

Om 10 uur zou de actie beginnen.
In het Servicepunt Pendrecht was Joop Stobbe, de projectleider Pendrecht is Goed Bezig, al druk in de weer om het oude gezicht te vervangen door het nieuwe. Pikant detail, Patrick is het oude gezicht en is 18, Elly is het nieuwe gezicht en, ja hoe oud is Elly Pesik eigenlijk? Ze woont al sinds mensenheugenis in Pendrecht, maar voelt zich kennelijk nog hartstikke jong, want Elly is altijd van de partij. Alsof ze nog 18 moet worden. Bij haar gaat ongetwijfeld op: het lichaam is 65, maar de geest is 18.

Op het uitgaveterreintje stond dus al van alles klaar en medewerkers van Woonstad en APS waren druk in de weer met een partytent en met het klaarzetten van plantjes, aarde en zand.
Die tent opzetten viel nog niet mee, want hij waaide bijna van het terrein af en dan moet je er met zijn allen aan gaan hangen. Voor je het weet kiest hij bij Hoek van Holland het zeegat.

Dagburgemeester Mario Bosch, en woonconsulent Bindiya Bhoekhan hebben er veel plezier in en dat gold trouwens voor de hele club.
Tegenslagen? Nee, in Pendrecht zijn er slechts uitdagingen en die zijn er om te overwinnen.