“Marathon 2010 liep ook deze keer weer door Pendrecht”

Ondanks de kou stond er toch veel publiek op de Slinge om de lopers te laten zien dat ze meeleven. Het applaus was dan ook niet van de lucht. Zondag 11 april 2010, 30 jaar de Rotterdam Marathon.
De route liep gelukkig weer door Pendrecht en dan staan er “oude bekenden” van de wijk langs de kant.
“Kapteijn” en zijn vrouw. Jaren stonden zij iedereen bij met hun levensmiddelelen in het buurtzaak aan de Sliedrechtstraat. Het is alweer vijf jaar geleden, dat zijn winkel voortgezet werd door een ander. Er volgden er verschillende in die korte tijd. Maar een zaak voor langere tijd drijvende houden zat er niet meer in.
Zij kwamen weer even de sfeer proeven. Kapteijn, een toepasselijke naam, want sinds (de) kapitein van zijn winkel afstand deed is het met de winkelstrip ook snel bergafwaarts gegaan. Nu staat alles leeg en zal het niet lang meer duren voordat de panden gesloopt worden.
Nog steeds hoor je van bewoners, dat ze zijn heerlijke waren en vriendelijke praatjes missen. Kon je je spulletjes niet zelf halen, dan bracht hij ze netjes bij je thuis.
Weer terug naar de marathon. , Eerst kwamen er begeleidende auto’s en natuurlijk de motoragenten om het parcours veilig te maken voor de lopers. En dan de kopgroep met daarin de uiteindelijke winnaar, Patrick Makau. Hij kwam als eerste aan op de Coolsingel. Hij liet zich door niks en niemand afleiden en had nog genoeg energie over voor een lange ereronde om zijn fans te bedanken, maar natuurlijk ook om te genieten van zijn overwinning. 2:04:48 uur deed de Keniaan over het parcours, de beste seizoenstijd.