Marathon komt zondag weer dwars door Pendrecht

Zondag 14 maart start om 10:45 uur de 33e Marathon Rotterdam. De start is op de Coolsingel en het parcours slingert door Rotterdam Zuid langs het Zuiderpark en gaat langs het Kralingse bos weer terug naar diezelfde Coolsingel.

Pendrecht wordt als vanouds opnieuw aangedaan. Het 15 kilometer punt ligt in de buurt van Sportplaza aan het begin van de Oldegaarde en vandaar gaan de lopers via de Vaanweg en de Zuiderparkweg opnieuw naar de Oldegaarde en slaan linksaf de Kerkwervesingel op en maken dan de bocht de Slinge op om aan het eind van de Slinge via de Groene Kruisweg Pendrecht te verlaten.

De kopgroep zal rond 11:22 uur de behangszaak en de Social Sofa passeren.

Ze gaan niet even uitrusten op die bank, want ze zijn dan nog niet eens op de helft van de lange hardloopwedstrijd.

Op het genoemde kruispunt staat een icon met een muzieknoot. Er staan dus muziekbands om de lopers aan te moedigen en de toeschouwers te vermaken. Er heeft onlangs ook een ondernemer van attracties geïnformeerd over het plaatsen van marktkramen en attracties op die plek zoals vorig jaar.

Maar of dat wat geworden is?

Op de website www.marathonrotterdam.nl is van alles te zien over de 33e editie van dit geweldige loopevenement.

Daar is ook het hele parcours te zien en kun je bijvoorbeeld een plan maken om vanuit Pendrecht de lopers op diverse plekken voorbij te zien komen.