Meld nu aan voor Burendag

In het weekend van 26 september is het weer Burendag. Meedoen? Lees dan verder.
10 jaar Burendag
Al 10 jaar lang viert Nederland Burendag. Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meedoen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar bijna 1 miljoen mensen Burendag. De activiteiten variëren van het aanleggen van een buurtmoestuin tot een spelletjesmiddag, en van een buurtquiz tot het samen opruimen van zwerfvuil. Door Burendag verandert het contact met de buren. U leert meer mensen kennen en u leert uw buren beter kennen. Na Burendag maakt u makkelijker eens een praatje met die vrouw of jongen die u altijd voorbij ziet lopen. Burendag is het begin van veel mooie dingen. Ook in Pendrecht hebben bewoners al eerder mee gedaan met Burendag, zoals in de Halsterenstraat bijvoorbeeld.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds ondersteunt het hele haar door sociale initiatieven en organisaties die mensen samen brengen. Op het kleinste niveau begint dat in uw eigen buurt. Daarom is het Oranje Fonds medeorganisator van Burendag. Burendag is de dag waar mensen met elkaar in contact komen en waar u de rest van het jaar nog plezier van hebt. Dit jaar is Burendag in het weekend van 26 september. Doet u mee?

Meld uw activiteit aan
U kunt een belangrijke rol spelen in de buurt. Het Oranje Fonds hoopt dat u samen met de buurt een leuke activiteit voor Burendag bedenkt waar u langere tijd plezier van hebt. Een activiteit die u voor en met de buren organiseert en uitvoert. Het Oranje Fonds biedt buurten met goede ideeën een financiële bijdrage om de plannen uit te voeren. U kunt een aanvraag (tot 450 euro) voor Burendag indienen tot uiterlijk 1 september. Zorg dat u er snel bij bent, want op=op. Kijk voor de voorwaarden en het aanmeldformulier op de website.