Minister Ella Vogelaar op bezoek in Pendrecht

Ze kwam op de fiets uit Zuidwijk en kreeg een eenvoudige lunch in het Pendrecht Theater. Duco de Bruijn vertelde haar hoe de vlag er voor hing in Pendrecht en gaf Cees Bavius van het Theaterproject: “Op weg naar Nieuwe Pendrecht Idealen” het woord. De Pendrecht Monoloog “Alleen de Bomen zijn nog van Toen” werd gespeeld door Annie van der Velden, Nel van Dijk en Thea Abma. Ella Vogelaar was erg benieuwd naar hoe de dames, maar ook Fred Oheneba van de Pendrecht Dialogen, het toneelspelen ervaarden. Fred en de dames werd ook gevraagd hoe het wonen in Pendrecht nu is. Annie van der Velden en Fred vertelden de minister dat het er vooral om gaat dat elkaar leert kennen. Bij jong en bij oud zitten er rotte appels tussen, maar als je eenmaal toneel met elkaar gaat spelen en elkaar op een andere manier ziet en vooral zegt wat er op je hart ligt, dan gaat het stukken beter.
De minister werd daarna meegenomen voor een kleine wandeling door de wijk. Joop Stobbe vertelde haar over de brede herhuisvesting en liet zien hoever het met het slopen staat en dat er nu echt gebouwd moet worden.
Op de Geertruidenbergstraat stonden kinderen van de basisscholen Over de Slinge en de Beatrixschool. Zij hadden de Nieuwe Unie ballonnen en lieten die op een sein van de minister de lucht in. Daarmee was de thematuin aan de Geertruidenbergstraat geopend. Kinderen kunnen nu op de sloopplek spelen, zolang de nieuwbouw op zich laat wachten.

Op de volgende link is te horen en te zien wat Radio en TV Rijnmond van het bezoek van de minister maakte:

http://www.radiorijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News%2FDefault%2F2008%2Fjuni%2FMeer%20dan%20miljard%20beschikbaar%20voor%20Rotterdamse%20probleemwijken

Tot slot van het bezoek werden er op het Servicepunt Pendrecht afspraken gemaakt met de minister en zij sprak met Mildiane Camelia. De minister bezocht ook Yeter Kot in de Middelharnisstraat. Zij zei erg onder de indruk te zijn van deze twee vrouwen in Pendrecht.