Misa Criolla in de Zondagmiddagmuziek in de Open Hofkerk

Zondagmiddag 5 oktober 2014 wordt de Misa Criolla van Ariel Ramirez uitgevoerd in de Open Hofkerk. De toegang is slechts € 5,- (kinderen gratis). De aanvang is 15:00 uur.
Zondagmiddagmuziek
in de Open Hof Kerk

Misa Criolla van Ramirez

León Lissitza, zang
Trio Michael de Miranda, gitaar en percussie
Frank den Herder, piano
Cantorij Open Hof Ommoord
Willem Blonk, dirigent, piano en orgel

Zondag 5 oktober 2014

Aanvang 15:00 uur

Toegang € 5,00 – kinderen t/m 12 jaar gratis

Reserveren via (0180) 616 452 of dijk.music@upcmail.nl

In de pauze is er koffie en thee en kunt u elkaar en de musici ontmoeten.
De ingang van de Open Hof Kerk Pendrecht is Middelharnisstraat 153A, ongeveer 7 minuten lopen vanaf metrostation Slinge.
De concerten worden mogelijk gemaakt door de kerkenraad van de Protestantse Wijkgemeente Slinge in samenwerking met Vitaal Pendrecht en Rotterdam Orgelstad.

Misa Criolla

Het programma is opgebouwd rondom León Lissitza, de 81-jarige zanger, bekend geworden door het 4 keer winnen van het Nationale Ouderen Songfestival. Een laatste succes was zijn optreden in Holland’s Got Talent, uitgezonden op 23 augustus op RTL 4 waarmee hij een “Golden Ticket” verwierf zodat hij rechtstreeks naar de Finale mag. León is pas na zijn pensionering in het openbaar gaan optreden maar hij heeft inmiddels al gezongen in grote zalen zoals de Amsterdamse Schouwburg, het DeLaMartheater en in Carré. Hij woont vlakbij de Open Hofkerk en is al vaak opgetreden bij activiteiten van Vitaal Pendrecht. Een diepe wens van hem was om een keer als solist mee te kunnen werken aan de Misa
Criolla. De Misa Criolla is gecomponeerd door de Argentijnse componist Ariel Ramírez (1921-2010).
Deze mis is over de gehele wereld zeer bekend geworden en ontelbaar vaak uitgevoerd. Ramírez gebruikt Argentijnse ritmes en instrumentatie alsmede ritmes van de Indianen en Criollos (creolen).
Vóór de pauze treedt León op met bekende nummers als “Nathalie” van Gilbert Becaud en “For me – formidable” van Charles Aznavour. Verder wordt op orgel en piano Spaanse muziek uitgevoerd.

Willem Blonk, orgel, piano en algehele leiding, maakte als organist concertreizen naar Duitsland en Polen en ontplooide zich ook met grote regelmaat vanaf 1986 in de maandelijkse concertcyclus van Open Hof in Rotterdam-Ommoord. Hij is bekend als kerkmusicus, dirigent en publicist.

Frank den Herder, is als pianist verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij begeleidt solisten en koren, geeft solorecitals en treedt op in diverse combinaties.
Den Herder gaat een uitdaging nooit uit de weg.

Het “Trio de Miranda” bestaat uit vader Jacques en de zonen Anthony en Michael de Miranda. Jacques is gitarist en gitaardocent. Het trio is gespecialiseerd in Zuidamerikaanse muziek. Jacques bespeelt bij dit concert de Charango. Anthony is gitarist en bassist. Michael is percussionist en in Rotterdam vooral bekend als leider van de sambaschool “Sambalanco”.

Cantorij Open Hof Ommoord werkt regelmatig mee aan de kerkdiensten in Ommoord en doet veel projecten daaromheen.

————————————————————

Volgend concert in de serie Zondagmiddagmuziek:
14 december, 15.00 uur. Kerstprogramma door vocaal ensemble “Cambiata” o.l.v. Elsa Kloos m.m.v. Ank Geul, piano en Jan van Dijk, orgel en een strijkersensemble.

Te raadplegen website: www.zondagmiddagmuziek.vitaalpendrecht.nl.

Informatie bij Jan van Dijk, tel. 0180-616452, e-mail: janvandijk.organist@upcmail.nl