MOEDERS OP STAP

s Ochtends om l O uur verzamelen 7 moeders met hun 21 kinderen in de Ril land Bathstraat op weg naar het kinderrechten festival in het museumpark. Het recht om uit te slapen op je vrije zaterdag is hier niet aan de orde. Thuis Op Straat heeft voor de toegangsbewijzen gezorgd en de moedergroep Pendrecht voor de organisatie.
Jody Bernal, ambassadeur van kinderrechten is de absolute trekker maar in het museumpark was van alles te doen, op allerlei manieren werd de aandacht getrokken op het thema ‘kind in actie’. In Nederland loopt het nog wel los maar vooral in de arme landen met kinderarbeid en zulke ellende is het droevig gesteld met de rechten van het kind.
Artikel 5: regeringen moeten ouders respecteren in de opvoeding van hun kinderen. Vooral deze regel sprak de moedergroep aan om hun medewerking te verlenen. En over de deelgemeente heeft de Pendrechtse moedergroep geen reden tot klagen. Door een subsidie werden 11 moeders in staat gesteld een trainingsweekend te volgen in effectief ouderschap. Er kon direct praktijkervaring opgedaan
worden want ook de kinderen gingen mee. Dat was nog een heel gedoe daar in Gran Dorado Zandvoort: 11 huisjes verspreid over een heel dorp. Shooti verzuchtte dan ook ‘hebben ze geen Rilland Bathstraat in Center Parcs, zodat we gewoon weer buren zijn?’ Met het weer had de groep het niet getroffen, het was dat weekend waar de dakpannen om je oren vlogen dus uitwaaien op het strand was er al helemaal niet bij. De moedergroep komt elke woensdagochtend bij elkaar in ‘Het Verhaal’ aan de Ossenisseweg. Een landelijke bijeenkomst van alle moedercentra heeft ze weer op nieuwe ideeën gebracht. Plannen genoeg en over anderhalf jaar heeft de moedergroep een eigen huiskamer met personeel.