Monteverdi Kamerkoor Utrecht in de Oude Kerk Charlois

Niet in Pendrecht, maar toch: dirigent Wilko Brouwers dirigeert zaterdagavond 20 maart a.s. om 20.15 uur het Monteverdi Kamerkoor Utrecht. Kerk open vanaf 19.45 uur
Plaats : Oude Kerk, Charloisse Kerksingel 35, Rotterdam – Charlois
Kaarten EUR 10.00 per persoon.
Rotterdampas, 65+, CJP, Vrienden van de Oude Kerk EUR 7.50 per persoon.
Op zaterdagavond 20 maart, in de aanloop naar Pasen, geeft het Monteverdi Kamerkoor Utrecht een passieconcert met de titel “Muziek voor de Metten van Witte Donderdag”.
Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht volgt in grote lijnen de opbouw van de Metten voor Witte Donderdag, maar legt hier en daar eigen accenten. Zo begint elke nocturne met een verstilde improvisatie, waarbij claves (houten slaginstrumenten) de naderende kruisdood van Christus symboliseren en bar chimes (een slaginstrument met metalen staafjes) de 30 geldstukken, die Judas Iskariot ontving toen hij zijn meester verried. Deze improvisatie gaat over in een improvisatie door het koor, waarbij steeds de teksten van drie antifonen als uitgangspunt dienen. Dan klinken de gregoriaanse Lamentaties van Jeremia, uitgevoerd door tenor Paul van den Bemt, afgewisseld met polyfone responsories van grote meesters uit de renaissance: Giovanni Croce, Gesualdo da Venosa en Orlando di Lasso. Het concert eindigt met het twaalfstemmige, meditatieve motet Euntes ibant et flebant, in 1932 geschreven door de Poolse componist Henryk Mikolaj Górecki.
Het koor bestaat uit 18 leden en is momenteel een van de meest actieve Utrechtse kamerkoren. Denk aan radio-opnamen, concertseries in heel Nederland en optredens in het buitenland. Dirigent is Wilko Brouwers.
Datum : Zaterdagavond 20 maart a.s.
Aanvang 20.15 uur. Kerk open vanaf 19.45 uur
Plaats : Oude Kerk, Charloisse Kerksingel 35, Rotterdam – Charlois
Kaarten EUR 10.00 per persoon.
Rotterdampas, 65+, CJP, Vrienden van de Oude Kerk EUR 7.50 per persoon.

Kaarten vooraf te bestellen via 010 – 429 58 31 of 428 09 34, en indien nog voorradig aan de ingang tijdens de avond.

Stichting Culturele Commissie Charlois, Huib de Jong (010-428934)
( nadere info op www.culturelecommissiecharlois.nl of www.monteverdikamerkoor.nl )