Mooi kerstfeest voor jarige dagburgemeester

14 december werd voor de vijfde keer het vitale kerstfeest gevierd op Plein 1953.

Op 19 december 2003 vond het eerste feest plaats met een wervelend programma en vier burgemeesters. Burgemeester Opstelten stelde een dag- en een nachtburgemeester in voor Pendrecht. Zijn collega uit Oslo, Christiansen, keek toe. Met zijn vieren zorgden ze ervoor dat de lichtjes van een heel hoge boom aan gingen.

Deze keer was er een heel ander programma. Bewoners hadden in hun keukens hun beste beentje voor gezet. Visie Subliem van Gerard Bakx had een startspektakel bedacht. Burgemeester Opstelten liet zich verontschuldigen. Wethouder Dominic Schrijer was wel van de partij en zei plagerig: “Misschien kon Opstelten het niet hebben dat Pendrecht in 2003 de hoogste boom van Rotterdam had en heeft ie uit deze boom eigenhandig het topje geknipt”.

Ook directeur IJspaleis voor één week in het jaar deed aan het begin van het programma van zich horen. Hij was blij met de ijsbaan in Pendrecht en ook erg blij met al het plezier dat kinderen in deze week in Pendrecht op Plein 1953 beleefden.

Dominic Schrijer gaf vervolgens het startsein tot het feest. Vanaf De Middelburgt kwam gehuld in een mistwolk Gerard Bakx met twee fakkels. Die fakkels gingen naar nachtburgemeester Harry Kock en de stand-in voor de dagburgemeester, Jaap Hulswit. Zij staken een vuurkorf aan en zorgden ervoor dat er een eindje verderop over de vijver een enorme carbidklap afging.

Het gezelschap ging vervolgens naar de grote tent en genoot van allerlei lekkere gerechten uit de keukens van bewoners van Pendrecht. Het Open Hofkoor zorgde voor stemmige kerstmuziek en de gaatjes in het programma werden opgevuld door keyboardspeelster Gonny Dekker. Ook Rita kwam langs met Stille Nacht in het Portugees. Er bleken onder het publiek ook nog twee kinderen met een saz en zij speelden een paar nummers voor het gezelschap in de tent.
De kerstman, de sneeuwman, de wethouder en de nachtburgemeester en al het publiek zongen uit volle borst de kerstliederen mee. Inmiddels was ook dagburgemeester Mario Bosch gearriveerd. Hij bleek op die dag 48 jaar geworden te zijn. Ook dat ging niet ongemerkt voorbij.

Eén grote Pendrechtse familie in de tent die vrijdagavond.