Mooi schouwspel bij oplevering scootmobieltoren

Op de weblog van de dagburgemeester van Pendrecht, Mario Bosch, lazen we een lovend stukje over de oplevering van de scootmobieltoren op 25 februari.
Dagburgemeester van Pendrecht Mario Bosch maakte bijgaande foto’s en schrijft in zijn weblog over het feest van 25 februari: “Gisteravond was ik getuige van een bijzonder schouwspel: de nieuw gebouwde scootmobieltoren (een nieuw woord voor in de Van Dale!) bij Korpersteijn werd officiëel geopend. Het idee is destijds ontstaan naar aanleiding van een soortgelijke glazen toren aan de noordkant van de Brienenoordbrug waarin die bekende kleine autootjes staan. Met de bouw van deze toren kunnen bewoners van Korpersteijn, die een scootmobiel hebben, hun vervoermiddel op een handige en veilige plek stallen. Het is de eerste toren speciaal voor scootmobiels die in Nederland is gebouwd, vandaar dat er in de afgelopen weken veel publiciteit aan is gegeven. De scootmobieltoren van Korpersteijn is tegen de flat aangebouwd, op de hoek van Plein 1953 en de Tiengemetenhof.
In de Middelharnishof, op het plein vóór de ingang van Korpersteijn, was een grote witte tent neergezet. Daar kregen de bewoners eerst een warme maaltijd en tegen half 8 ‘s avonds begon het officiële programma. Na een toespraak van Marja de Bruyn (directeur van de Nieuwe Unie) ging iedereen naar buiten; via de achterdeur van Korpersteijn liep men naar Plein 1953. Met een prachtige lichtshow namen op iedere verdieping een danseres en een bewoner in een scootmobiel de toren in gebruik. Daarna ging iedereen terug naar de tent en kwamen nog enkele mensen aan het woord. Hierna werd het champagneglas geheven en kon men nog even napraten.
De scootmobieltoren is ontworpen door het architectenbureau Van Kampen Mars en bestaat voornamelijk uit staal en glas. Per verdieping is er ruimte voor zes scootmobiels en iedere plek is voorzien van een oplaadpunt. Naast de bouw van de scootmobieltoren zijn ook de recreatieruimte en de ingang van Korpersteijn vernieuwd.”