MUB sterk gegroeid, maar net geen winnaar

De finale van het Rotterdams Open Podium vond plaats in de grote zaal van het Theater Zuidplein. Een overvol programma aan elkaar gepraat door raskomiek Roel Pot. En er was een jury, die er ook niet om loog: Eric Nieuw, Jandino Asporaat, Suzanne Bruning Suzanne Jansen en Mimoun Himmit keken kritisch naar de 7 acts.
In de zaal publiek getooid met verlichtte staafjes iedereen met het staafje van de act die zij kwamen steunen.

Claudette de Agua Rosada had haar best gedaan om veel supporters te krijgen voor de MUB, Music United Brass, uit Pendrecht, maar Team Red had net iets meer aanhang in de zaal. Team Red had dan ook een flitsende act waar heel hard vanuit de zaal voor gejoeld werd.
De andere acts: Rras, een rockband, Juan, een gesproken en gezongen woorden voor een betere wereld, Auxs, Ruben & Nathaniel, een band met grootse kwaliteiten, Julinho Pimentel, een jongen met een bodybeatbox en tevens jongleur, en last but not least, Mo, een fantastische stand up comedian.

Dat ie fantastisch was wist ie al, want hij won al in de voorronde. Hij kreeg ook van de jury de hoogste punten en won dus de prijs van het Rotterdams Open Podium.

De jury moest behoorlijk wikken en wegen en in die tijd werd het publiek getrakteerd op een programma met de winnaars van vorig jaar Music Behind Bars en Roel Pot en collega’s.

Maar toen kwam het verlossende woord.

Mo werd dus winnaar en Team Red publiekswinaar.

Er waren net iets meer rode verlichte stokjes dan roze.

Over de MUB zei de jury dat ze heel erg gegroeid waren in de tijd van de voorrondes tot de finale. De show loog er dan ook niet om. De band vormde een mooie eenheid en er was fanatiek getraind. Prima ritme en leuke dans. De jury vond het zo nu en dan wat warrig en wilde dat de band wat meer los zou gaan. Dat zullen vast de zenuwen geweest zijn.

Na afloop in de kleedkamer ging de band echter echt pas goed los en liet horen dat de leden fantastisch op elkaar zijn ingespeeld. Geen onvertogen woord over de plaats in de finale. Iedereen vond het leuk om meegedaan te hebben en er is in die tijd veel geleerd.

Met de MUB komt het helemaal goed.