Musical ‘Flashback’ van de Beatrixschool in de kerk

Er waren stoelen te weinig in de kerk, dus werden er stoelen uit de school bijgezet om iedereen een plaatsje te geven. Familie, van jong tot zeer oud en belangstellenden kwamen kijken naar de musical ‘Flashback’. De acteurs waren de leerlingen van groep 8. Hun laatste optreden.
Familie, buren, vrienden en vriendinnen kwamen kijken naar de musical “Flashback’ in de Christus Triomfatorkerk aan de Krabbendijkestraat.

De acteurs waren de leerlingen van groep 8. Het was hun laatste schoolactiviteit. Er breekt een nieuwe tijd voor hen aan. Na de vakantie wacht het vervolgonderwijs en gaan ze buiten de wijk verder leren.

Al vroeg zocht het publiek een mooi plekje om niks te missen van de musical.

Rond half acht nam directeur, Mirjam Mels, de microfoon en heette iedereen welkom. Zij was in februari aangetreden en had al een goed beeld van de school. Met de cito toets zat het goed. Het enthousiasme voor de school was ook in orde. Soms ging er weleens iets mis. Maar dat hoort er toch ook bij?

Ze vroeg vervolgens ieders aandacht voor de musical en kondigde samen met één van de spelers aan waarover die musical dan wel ging; ‘Flashback’ zegt eigenlijk precies wat er zou komen.

Zij zei ook dat er lekkere hapjes waren en dat er na een pauze voor iedere leerling apart een verhaaltje was van de meester of de juf.

Voor de musical ging het licht uit en klikten er allerlei camera’s op telefoons. Maar ook op video’s en digitale fototoestellen is vast terug te zien wat er allemaal gebeurde. De spelers kregen de lachers al snel op hun hand.

Je kon goed zien dat er een aantal een kei waren in het improviseren. Geboren acteurs. En er viel natuurlijk ook een stilte. Je zag de speler zoeken naar zijn tekst. Dat gaf ook aanleiding tot vermaak.

De juf kwam naar het podium en hielp een handje. Niet stiekem via een souffleurshokje, maar gewoon openlijk aan de rand van het podium. Geeft immers niks. De spelers zeiden vooraf dat ze shakende benen hadden van de zenuwen.

Mooie avond, mooie school, succesvolle leerlingen.