Na bijna een week alsnog een foto van de Bavotaart

Tijdens de receptie vroeg Mario aan koster Ruud Pesik of hij een foto mocht maken van de taart. Dat was een prima idee maar waar was die taart gebleven? Na een speurtocht in de pastorie werd in een koelkast de bewuste doos aangetroffen maar na opening bleek er nog maar een heel klein stukje taart in te zitten! Jammer, geen foto dus.

Twee dagen later mailde Ruud dat er nog een taart was gemaakt en al snel was de afspraak gemaakt dat Mario tijdens zijn wijkronde op zaterdag even langs zou komen om alsnog de foto te maken.

Maar het noodlot sloeg donderdagavond keihard toe. Tijdens een fietsrondje door de wijk wordt Mario aangereden door een plotseling achteruitrijdende auto. Het ziet er in eerste instantie ernstig uit en de Pendrechtse dagburgemeester wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig blijkt het naar verhouding mee te vallen en na behandeling kan Mario weer naar huis.

Als Ruud en Elly Pesik horen van het ongeluk bieden zij meteen aan om met de taart bij hem langs te komen zodat hoe dan ook de foto gemaakt kan worden. Dat gebeurde vandaag en na het nemen van de foto snijdt Elly een stukje taart af voor de onfortuinlijke dagburgemeester.

In het midden van de taart is de door Mario gemaakte foto van de Sint Bavokerk te zien die ook op het voorblad van zijn Pendrecht-kalender staat. Boven de foto staat: “Gefeliciteerd met het 50-jarig bestaan van de Sint Bavokerk”. En onder de foto staat de volgende tekst: “Deelgemeente Charlois bedankt u voor al uw inzet in Pendrecht. Wij bieden u daarom namens deelgemeente Charlois en de bewoners van Pendrecht de reparatie van de klokken van uw kerk aan.”