Nel is 90 jaar maar staat nog steeds op het toneel

Nel van Dijk is al 90 jaar maar oefent nog iedere week bij het Pendrecht Theater. Afgelopen dinsdag werd zij in het zonnetje gezet.
Het Pendrecht Theater is alweer druk aan het oefenen voor de kerstvoorstelling in december. Iedere dinsdagavond komen de spelers bij elkaar om te oefenen onder leiding van Pieta Bot. Het is een grote hechte groep die bestaat uit jong en oud.

Afgelopen dinsdag werd tijdens de repetitie de verjaardag van Nel van Dijk gevierd (onderste foto, in het midden). Het Pendrecht Theater bestaat bijna tien jaar en zij speelt al vanaf het begin mee. Ze is de oudste speler. Haar negentigste verjaardag konden haar collega’s natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Haar stoel was versierd en er werd voor haar gezongen. Er was koffie met taart en Nel kreeg een mooi herfststukje cadeau.

De titel van de kerstvoorstelling blijft nog even geheim, maar de speeldata zijn al wel bekend: dinsdag 15, donderdag 17 en vrijdag 18 december. Binnenkort worden flyers verspreid met alle informatie.

Vorig jaar trok de kerstvoorstelling Scrooge op de première maar liefst tachtig toeschouwers.

Bron bovenste foto: Pieta Bot