Niet iedereen was zo enthousiast over de Tour

Mario had ruim 2 uur langs de Groene Kruisweg gestaan en wel 161 foto’s gemaakt. Ze zijn digitaal, dus wat geeft het. Kost allemaal niks.

Maar hij vond het wel ‘een afgang’: meer reclame dan wielrenners en het peloton is voorbij voordat je er erg in hebt. En hij vraagt zich af: ‘Is dit nou 4 dagen lang al die afsluitingen en andere overlast waard?’

Maar er zijn meer mensen op Zuid geweest die zich ergerden aan al die afzettingen en omleidingen. Probeerde je vrijdag met de auto van het Servicepunt Pendrecht naar het kantoor van Woonstad Rotterdam op het Zuidplein te gaan! Vergeet het maar, je kwam echt niet door de afzettingen. Ja op de fiets wel, en daar ging het uiteindelijk om.

Christian Prudhomme was direct razend enthousiast over Rotterdam. Daar hebben ze allemaal een fiets en de afstand gewone fiets – racefiets is maar een kleintje. Iedereen fietst in Rotterdam immers of zijn leven ervan afhangt. Krom gebogen over het stuur tegen de wind. Zichzelf een weg baant. Precies. Die Boudewijn de Groot zong er al over. En dat bericht is overgekomen.

Bijgaande foto is van de dagburgemeester zelf. Waar zouden de foto’s van Opstelten, Aboutaleb en Jan Peter Balkenende zijn? Die laatste stond ook op de Erasmusbrug. Maar niet gezien dat hij een digitaal cameraatje uit zijn binnenzak haalde en even snel een fotootje maakte van Lance Armstrong of Robert Gesink.

Fotografen genoeg, dus waarom zouden ze!