Nieuwjaarscollege Vitaal Pendrecht in de Kinderfaculteit

Donderdag 15 januari vindt van 19:00 tot 21:00 uur het Nieuwjaarscollege van en voor bewoners van Pendrecht plaats in de Kinderfaculteit, Plein 1953 nr 192.
UITNODIGING

Het idee ontstond aan een tafel in de Middelburgt ter gelegenheid van de Dag van de Dialoog. Lea Felter zag het toen helemaal voor zich. In de ontmoetingsruimte van het wijkgebouw een nieuwjaarsreceptie van, voor en door de bewoners uit Pendrecht. Geen hoogdravende praatjes, maar gewoon gezellig en bijvoorbeeld met elkaar salsa dansen leren.

Eind januari 2008 was de eerste bijeenkomst. Mario Bosch, de dagburgemeester van Pendrecht maakte een presentatie met foto’s van hemzelf over het afgelopen jaar. Op een manier zoals alleen hij dat kan nam hij de aanwezigen mee terug door het afgelopen jaar.

Lea zorgde voor eten en de bezoekers kregen ook een paar consumptiebonnen.

Later toen de Middelburgt dicht ging, werd de bijeenkomst in één van de kerken gehouden. En ging de bijeenkomst Nieuwjaarscollege heten.

Op donderdag 15 januari 2015 zal Mario Bosch voor de achtste keer terugkijken op het vorige jaar. Maar er komt meer. Lowie Reinders zal het Voedsel en Groen Project uit de doeken doen.

En er zijn nog meer plannen voor 2015. Als je als bewoner van Pendrecht iets naar voren wil brengen dan kan dat. Je bent dan gelijk professor aan de Pendrecht Universiteit.

Het Nieuwjaarscollege is in de Kinderfaculteit, Plein 1953 nummer 192. Het begint om 19:00 uur en om 21:00 uur gaat iedereen naar huis.