Nog een keer 20 jarig jubileum van Het verhaal

Corrie Oosthoek stelde voor om in de tweede ronde van de Opzoomercampagne met de bezoekers van Het Verhaal een gezellige tapas middag te houden. Dat zou tevens een mooie start van het seizoen zijn. Op woensdag 28 september was het 20-jarig jubileum van de Het Verhaal al gevierd in de Open Hofkerk, maar wat zou het toch leuk om ook nog eens met de vaste bezoekers iets extra’s te vieren.

Nou heet de tweede ronde van de Opzoomercampagne Op Eigen Kracht en in die ronde wordt de jeugd uitgedaagd om een handje te helpen met het opknappen van de straat, een straatactiviteit te organiseren voor jong en oud, klussen te doen voor ouderen, zieken en andere groepen of ouderen en andere groepen een leuke dag te bezorgen. En ja past zo’n idee van een tapas middag voor ouderen (de meeste bezoekers van Het Verhaal zijn oud) daar nou in?

Opzoomer Mee had zoiets van: ‘Ja Corrie en de andere initiatiefnemers hebben niet goed berepen wat de bedoeling sio van de tweede ronde.’ En gingen met haar bellen.

Nou vonden zij en de deelgemeente, want die heeft nu veel over de campagnes van Opzoomer Mee te zeggen, het toch wel een erg sympathieke gedachte en ja wie zijn nou tenslotte oud en wie heeft de jeugd. Oud is in Pendrecht wel heel erg oud en jong? Ja zo iemand als Corrie zou zomaar 18 kunnen zijn, dus oké. De verdubbelaar zit er niet in, want om dit jaar nog een keer een activiteit te doen. En het is allemaal niet in de straat, want hoe ga je de Slinge in een Opzoomeractiviteit betrekken.

De begroting was zeer nauwkeurig en het aantal personen 40 loog er ook niet om. De deelnemers hadden zich vooraf opgegeven, dus wat kon er mis gaan.

Dinsdagmiddag zat de zaal vol. En naast de vaste bezoekers maakten ook pastor Johan Bos en zijn collega Bert van Tol hun opwachting. Het Verhaal is een oecumenisch initiatief dus is de aandacht vanuit beide kerkgemeenschappen zeer begrijpelijk.

Corrie Oosthoek had de groep op de haar bekende manier toegesproken. Vanaf deze dag kan er weer 4 keer per week langsgekomen worden om een luisterend oor te vinden en op verhaal te komen. Op één van de foto’s laat ze zien dat de tapas er geweldig uitzien en ook het Spaanse vruchtensap en sangria gingen er in als ……

Hans Uijlenbroek van de parochie en de kerk , waarin Het Verhaal al enige jaren gehouden wordt, kwam lang met een camera en er komen vast en zeker foto’s op de beeldbank van de site van de parochie van Onze Lieve Vrouwe van Lourdes.

Ook Vitaal Pendrecht kreeg een uitnodiging, dus gingen ook vertegenwoordigers van die beweging even proeven van de tapas.

En die waren inderdaad heerlijk. De jeugd had wel degelijk zijn best gedaan.

Het seizoen van Het Verhaal is op gepaste manier geopend.

Nu kan er weer een praatje gemaakt worden op
maandag van 14:00 tot 16:00 uur
dinsdag van 13:30 tot 15:30 uur (met kaarten maken)
donderdag van 14:00 tot 16:00 uur (met schilderclub)
vrijdag van 13:30 tot 15:30 uur (met kaarten maken)

Loopt u gerust binnen in de blauwe deur van de Bavo kerk, Slinge 775.

En wie nog even na wil lezen wat er op 28 september tijdens de officiële jubileum viering gebeurde? Klik even op deze link en je weet alles.