Nog meer Rotterdambakken op komst

De Rotterdambak, de hoge grijze prullenbak, is de vervanger van de groene Bammensbakken. De nieuwe bakken zijn o.a. langs de Slinge en op Plein 1953 al een bekende verschijning maar er komen er nog veel meer in de wijk. Op de plaats waar zo’n bak komt wordt eerst een betonnen voet ingegraven en daar komt de bak op te staan.

In een eerder bericht stond dat er opeens 40 van die voeten langs de Kerkwervesingel lagen, later bleken er ook bij de Geertruidenbergstraat een aantal te liggen. Dagburgemeester Mario Bosch wilde weten waar die nieuwe bakken allemaal komen maar noch beheercoördinator Ilona Otter noch de Roteb kon dat vertellen. Er zat dus voor de Pendrechtse burgervader bij daglicht maar één ding op: zelf op onderzoek uit gaan.

Op veel locaties zitten de betonnen voeten al in de grond maar enkele bevinden zich toch wel op een opmerkelijke plek: bij leegstaande winkelpanden die wachten op sloop. Het meest verbazende was dat er een Rotterdambak gaat komen pal voor Sliedrechtstraat 26 waar van 1975 tot 2008 snackbar de Paddestoel was gevestigd. Is dit een aanwijzing voor een toekomstige wederopstanding van de legendarische snackbar?

De dagburgemeester heeft de rariteit gemeld bij de beheercoördinator.