Noodweer boven Pendrecht

Zware onweersbuien trekken over het hele land, kopte een bericht in het dagblad Trouw. Ook Pendrecht had even te maken met noodweer. Mario Bosch maakte er een fraaie foto van.
In de eerste ochtenduren scheen de zon. Vanuit België nam in de loop van de ochtend de bewolking toe en werd de kans op regen en onweer in het zuiden en westen snel groter. Een onweerscomplex met zware regenval lag om 7 uur boven het noorden van Frankrijk en werd door Weerplaza tussen 10 en 11 uur in het zuiden van Nederland verwacht.

Het buiengebied trok via de westelijke helft van het land noordwaarts.

Vanwege de zeer vochtige lucht en de hoge temperaturen, 25 tot 31 graden, had elke bui de potentie om uit te groeien tot een zware bui met onweer, hagel en zware windstoten. De zware buien zouden lokaal zijn en konden voor wateroverlast zorgen.
De hagelstenen kunnen dan enkele centimeters groot zijn en voor schade zorgen.
Weerplaza adviseerde om bij buitenactiviteiten de weerswaarschuwingen goed in de gaten te houden.

Komende nacht en morgenochtend trekken de buien weg. Morgenmiddag schijnt vooral in het westen de zon. Bij weinig wind is het dan 20 tot 25 graden. De hittegolf komt dan zeer waarschijnlijk tot een einde en heeft daarmee 7 dagen geduurd.

Mario Bosch legde het noodweer boven Pendrecht vast met onderstaande foto met de Kortgeneflat erop. Het lijkt avond, maar het was midden op de dag.

Daarboven het plaatje uit dagblad Trouw van Weerplaza. Waarop goed te zien dat het er even heftig aan toe ging.