obs Over De Slinge 10 weken omgetoverd tot fruitschool

Start Europees Schoolfruitprogramma
obs Over De Slinge start vanaf 19 september met het Europese Schoolfruitprogramma. De leerlingen van de groepen één tot en met acht van de school genieten de komende 10 weken van heerlijk vers fruit dat wekelijks door Fruitschool gebracht wordt. Het fruit, de groenten, posters en het lesmateriaal toveren de school om tot een ware fruitschool.

obs Over De Slinge

start vanaf 19 september
met het Europese Schoolfruitprogramma.

De leerlingen van de groepen één tot en met acht van de school genieten de komende 10 weken van heerlijk vers fruit dat wekelijks door Fruitschool gebracht wordt. Het fruit, de groenten, posters en het lesmateriaal toveren de school om tot een ware fruitschool.

Het team is enthousiast over het project “Jonge kinderen kun je nog beïnvloeden wat smaak betreft. Helaas zien ook wij dat steeds jongere kinderen minder fruit eten. En het schoolfruitproject is een leuke stimulans om weer gezondere tussendoortjes op school te eten.”

Fruitschool sponsor EU-schoolfruitprogramma

Het Europese Schoolfruitprogramma wordt voor 50% gefinancierd door de Europese Unie. De andere helft wordt betaald door leveranciers uit de groente- en fruitsector in Nederland. Zij zijn tevens de leveranciers van groenten en fruit binnen dit programma. Fruitschool is een van de sponsoren van dit programma en wil hiermee samen met de Europese Unie kinderen laten inzien dat fruit heerlijk smaakt en dat gezond en lekker dus ook best hand in hand kunnen gaan.