Oefenen voor Scrooge

Pieta Bot herschreef het script. De eerste versie was een beetje te lang en vergde een heleboel spelers. Op het moment zijn die spelers niet direct voor handen en ook nog niet warm te krijgen voor een stuk dat pas in december op de planken komt.

Ze herschreef het stuk en korte het iets in. Gisterenavond, dinsdag 10 juni was de eerste leesbijeenkomst. Hardop lazen de spelers hun tekst voor. Een prachtige bewerking van het klassieke stuk van ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. De vrekkige pandjesbaas Scrooge heet ook Scrooge in de bewerking van Pieta. Maar hij speelt een hedendaagse pandjesbaas en ook de andere rollen dragen namen die je in Pendrecht tegen zou kunnen komen. Niet allemaal, of misschien juist wel. Alhoewel een Cratchit en een Marley zul je niet gauw tegenkomen in Pendrecht. Maar toch ….

Het script kreeg na het lezen spontaan applaus. En meteen werd gefilosofeerd over hoe het stuk ingericht zou kunnen worden. Helaas is er geen Pendrecht Theater meer zoals een paar jaar terug, maar de centrale ruimte in de Kinderfaculteit is een heel geschikte optie.

Er ligt nu naast het script een oefenschema. De garantie om straks in december een prachtig evenement van het Pendrecht Theater mee te kunnen maken.

Zin om mee te spelen?

Meld je aan via info@vitaalpendrecht.nl of bel 06 12 444 013 het mobiele nummer van Bien Hofman of 010 480 93 46 het nummer van Vitaal Pendrecht aan Plein 1953 nummer 192.