Of Mice & Mozart of de openingsceremonie van Olympische Spelen van Pendrecht

In de week van zaterdag 27 september tot en met zaterdag 4 oktober speelt Pendrecht haar eigen Olympische Spelen. Het lijkt mosterd na de Chinese maaltijd, maar het is eigenlijk ver voor de Olympics van London. En er is op zaterdag 27 september een wervelende openingsceremonie. Dat begint met een estafetteloop van het Griekse consulaat naar Plein 1953. Daar wordt de vlam ontstoken met vervolgens een muziek-, zang- en dansprogramma met als titel Of Mice & Mozart. Rond half twee zijn de lopers op Plein 1953 en gaan de beentjes van de vloer.
Kinderen van de Pendrechtse basisscholen zullen in een estafette van het Griekse consulaat aan het Westplein over de Erasmusbrug langs de Rijn- en Maashaven en over de Mijnsherenlaan. Door de Goereesestraat richting de Zuiderparkweg en voor die weg het Zuiderpark door langs DEHMusschen en daar rechtsaf langs de Oldegaarde naar de Kerkwervesingel en bij Primera en het Zuiderpaviljoen Plein 1953 op.

Daar staan 3 podia en een sokkel voor de Olympische vlam.

Die vlam gaat aan en als alles goed gaat brandt die vlam de hele week door tot het eind van de spelen van Pendrecht op zaterdag 4 oktober.

Op de podia komt een show zonder weerga. Met pianomuziek van de Pendrechtse Mozart en allerlei andere instrumentalisten, dansers, zangers, zangeressen en voordrachtskunstenaars uit de wijk.

En daar wordt een overzicht gegeven van de spelen in de komende week.