Officiële opening begeleide woonvorm Sommels43

Vandaag (woensdag) is de officiële opening van de begeleide woonvorm dubbele diagnose, locatie Sommelsdijkstraat 43, van de Parnassia Bavo Groep.
Vandaag (woensdag) is de officiële opening van Sommels43, de begeleide woonvorm dubbele diagnose van de Parnassia Bavo Groep aan de Sommelsdijkstraat 43. Hier verblijven cliënten met een dubbele diagnose (psychiatrische en verslavingsproblemen). Zij woonden eerst in het Dokter Heftinghuis aan de Sommelsdijkstraat 40. In december vond een informatiebijeenkomst over de verhuizing plaats voor omwonenden die hier positief op reageerden.

Sommels43 biedt de cliënten een veilige en stabiele omgeving waarin zij ondersteund worden in hun dagelijkse structuur om zoveel mogelijk weer hun draai in de maatschappij terug te vinden. De woonvorm biedt ruimte aan 32 bewoners, verdeeld over kleinschalige wooneenheden van vier à  vijf bewoners en zes kleine appartementen voor zelfstandig wonen. Bewoners koken om toerbeurten voor de eigen woongroep onder begeleiding. De avondmaaltijd wordt gemeenschappelijk genoten. Er is een grote tuin waar men gezellig kan zitten, tafeltennissen of volleyballen. Ook is er een fietsenstalling. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig.