Olympisch sjoelen in de Ostreaflat

Ook de Ostreaflat doet dit Olympisch jaar weer mee aan de Spelen van Pendrecht en ze zijn begonnen met de sjoelgroep. Woensdagavond 22 augustus viel de eerste beslissing.
Vanavond, woensdagavond 22 augustus 2012, was het zover: de sjoelgroep “streed” om het goud, zilver en brons. Een echte strijd was het niet daar houden we niet van, we doen het voor de gezelligheid, liet Janny Keep weten.

Elke woensdagavond worden de sjoelbakken op tafel gezet, een nummer uitgegeven aan de deelnemers om te voorkomen dat je iedere week dezelfde treft. Zo hou je het fris en hebt ook andere verhalen. Er worden drie “potjes” gespeeld op verschillende bakken. Ook hier sluipt de “vaktaal” erin.
Elke bak is verschillend. ‘Bij de één zijn de gaten wat groter daar gaan de beginnelingen op. De geroutineerde spelers krijgen een bak met te kleine gaten,’ grapt Gré van Genderen, ‘anders halen ze te veel punten.’

De stemming was opperbest, ondanks de hitte en dat kwam niet alleen van de temperatuur. Toen de laatste punten bekend waren, konden de medailles worden uitgereikt. Joke was speciaal gekomen om ze om te hangen en ze deed het weer met veel plezier. Na een kleine vegissing, die overigens heel sportief werd opgenomen ging de gouden plak naar Jopie Schoolenberg met 913 punten. De zilveren plak naar Corrie van Diest met 898 punten en brons van de nek van Maaike van Bodegom naar Hennie Disco met 890 punten.
Maar iedereen kreeg natuurlijk ook weer de herinneringsmedaille met Charlois 550 op de achterkant en werd de traditionele groepsfoto genomen.

Op de pagina van de Sportfaculteit staan ook een aantal fotootjes van de avond.

De belangstelling voor het grote toernooi op 4 september is gewekt na uitleg wat de bedoeling is. Afspraken worden onderling gemaakt om te kijken wie met wie mee kan naar de Larenkamp, want ‘s avonds gaan we toch graag met een groepje over straat. Dan voelen we ons veiliger.

De vier sjoelers die er niet bij konden zijn krijgen hun medaille later uitgereikt.