Ondanks herfstige buien toch werken aan het Stellenbos

Op Facebook stond de aankondiging dat er aan het Stellenbos gewerkt zou worden op zaterdag 23 oktober van 12:00 tot 16:00 uur. En trouwens niet alleen op internet was het aangekondigd ook op andere manieren was de activiteit onder de aandacht gebracht.

De tuin is weliswaar een natuurlijk gebied, maar natuur moet je wel bijhouden anders krijg je wildgroei en wordt de avontuurlijke speeltuin onbruikbaar.

Er moest gesnoeid worden, vlechtwerk verricht worden en bolletjes in de grond. Volgend jaar komen de bloemetjes uit de grond en zal de tuin er schitterend bijstaan.

Dus regenjas aan en de laarzen uit de kast.

Mimount had gereedschap geleend van het Servicepunt Pendrecht en dat kwam goed van pas.

Koffie erbij!

Regen? Geen probleem. Straks als het klaar is en je thuis bent, kijk je terug op plezierig werk.

Mimount en Arjan begonnen met Mimount’s kroost, Badr en Mounir. Er waren ook buren die meededen en hun steentje bijdroegen. Maar toen de camera van Vitaal Pendrecht langs kwam, was het gezelschap aardig uitgedund. En er moest toch nog wat gebeuren. Afmaken waar je aan begonnen bent.
De afgeknipte takken niet rond laten slingeren, maar netjes bij elkaar garen en naar de plek waar ze horen.

Er kwam onverwachte hulp. Dylan en Fatih kwamen naar buiten en vroegen of ze mee konden helpen. Eerst thuis vragen of je mag, want je wordt vast vies van de klei en nat van de regen. Dus laarsen aan als het ff kan. Ze kwamen terug en gingen takken rapen. De computer ging waarschijnlijk vervelen of wat ook mogelijk is: je moet er achter vandaan; broer of zus willen ook.

Uiteraard kwam dagburgemeester Mario Bosch langs en legde het werk vast op de digitale plaat.

Wedden dat hij er een bericht aan wijdt op zijn website!

Er werden overigens met Arjan plannen gemaakt om eens een keer met een groep bewoners uit de buurt naar Sleeuwijk te gaan en van daaruit een rondje te maken langs Woudrichem en slot Loevestein. Arjan kent die streek op zijn duimpje en daar ligt een uitgebreid avontuurlijk terrein met een rijke historie. Bovendien ligt er een pannenkoekenboot in Woudrichem, die de beste pannenkoeken van Nederland bakt.

Wie weet.

Tegen lekker buiten zijn kan geen computer of tv op. De avontuurlijke speelplek Stellenbos is met dat oogmerk aangelegd en wedden dat het gaat werken!